Voor lekdetectie Rotterdam bel phone 085 13 04 862

Snel lekdetectie in Rotterdam nodig? KLIK HIER!

Bel op tijd voor lekdetectie Rotterdam

Op tijd bellen voor lekdetectie Rotterdam kan aanzienlijke problematiek voorkomen. Lekkages zijn altijd ongewenst maar kunnen in de praktijk optreden als er achterstallig onderhoud is of wanneer leidingen zijn verouderd. Wanneer er een lekkage is geconstateerd is een zo snel mogelijke oplossing noodzakelijk. Tijdig preventief onderzoek naar vochtproblemen en lekkages is van belang in elke situatie thuis of in het bedrijfspand. Is er een lekkage gevonden dan is het belangrijk om snel actie te ondernemen. Wanneer er geen actie wordt ondernomen zal de kans op uitbreiding van de lekkage groter worden. Als de lekkage zich uitbreidt, zal ook de overlast en de kosten toenemen. Wij bij lekdetectie Rotterdam zijn de specialist op het gebied van lekkage opsporing en het herstellen van de lekkages.

 

Met wat voor lekkages kunnen wij u helpen?

 

Waar kan lekkage optreden?

Lekkages kunnen voorkomen op zichtbare plekken maar ook op onzichtbare plekken. Soms is alleen de vloeistof zichtbaar maar is niet direct een plek zichtbaar waar het lekken vandaan komt. Lekkages kunnen overal optreden waar vloeistoffen of gassen getransporteerd worden door een leiding systeem. Aangezien leidingen ook verborgen kunnen zitten achter muren of ondergronds, kan het soms een raadsel zijn waar de oorsprong ligt van de lekkage. Maar dankzij moderne apparatuur is lekdetectie steeds beter mogelijk. Lekkages kunnen ontstaan in elke ruimte binnen of buiten het gebouw, de woning, of een boot. De meest voorkomende plaatsen van lekkages zijn echter de badkamer, een kelder, muren, doucheruimtes, riolering, afvoeren, waterleidingen, dakkapellen en daken. Daarnaast zijn er ook radiatoren en CV ketels die lekkages kunnen hebben.

lekkage opsporen Rotterdam
lekdetectie Rotterdam

Wat is lekdetectie Rotterdam?

Lekdetectie is een NDO (Non Destructief Onderzoek) onderzoeksmethode, dat wil zeggen dat er niets kapot gemaakt wordt. Het doel is om de lekkage te vinden en daarna deze lekkage te repareren. Wanneer er bijvoorbeeld een lekkage is in een waterleiding die zich in een muur bevindt, dan kunnen wij door middel van de infrarood techniek dit opsporen zonder de muur open te breken op plekken waar dat niet nodig is. Infrarood techniek stelt ons in staat de lekkage zeer nauwkeurig, zelfs tot op de centimeter, te vinden. De hak- en breek werkzaamheden blijven dan beperkt tot dat gedeelte van de muur. Dat gedeelte wordt dan wel weg gehakt, de waterleiding wordt hersteld en de muur weer netjes dicht gemaakt en hersteld. Dit voorkomt onnodige schade en overlast en herstelwerkzaamheden worden alleen daar uitgevoerd waar het nodig is.

Hieronder wat verschillende soorten lekkages.

Daklekkage Rotterdam

Lekkage aan daken is vaak pas zichtbaar na of tijdens hevige regenval. Daklekkages zijn meestal het gevolg van slecht afgewerkte gevels of dakkapellen. Ook kan een afvoer van een airco de oorzaak zijn. Met de diverse weersinvloeden in ons land kunnen deze kleinschalige afwijkingen in de afwerking zorgen voor lekkage aan het dak. De testen die wij in dit geval toepassen zijn de kleurstof test, de rooktest of de endoscopie test. Dat kan allemaal zonder hak- of breekwerk, minder schade, minder overlast en gericht aan het lek werken.

Bij een schuin dak met dakpannen is de eerste inspectie die gedaan moet worden of er dakpannen scheef liggen of kapot zijn. Soms kan een daklekkage al verholpen worden door een dakpan goed te leggen of te vervangen. Voor een lekkage van een plat dak is de inspectie nodig van de naden van de dakbedekking, het daklood, doorvoer van de ventilatie en eventuele afvoer van CV-ketel.

daklekkage Rotterdam
cv lekkage

Lekkage bij de CV installatie

De cv-installatie, met name de cv-ketel moet regelmatig worden bijgevuld. Als er druk wegvalt in het systeem kan dat een indicatie zijn van een lekkage. Deze lekkage kan zijn in de cv-installatie zelf of in de aangesloten leidingen. Als de druk te ver zakt zal er storing optreden in de cv-installatie. De warmwatervoorziening valt nu uit en de waterlekkage gaat door en begint nu schade te veroorzaken. Nu kan er vochtschade optreden bij vloeren, muren en het plafond. Ook hier geldt dat er snel moet worden opgetreden om de schade en kosten te beperken.

Thermografie is een meettechniek die kan worden ingezet om het warmteverlies in een woning te lokaliseren, dit kan zijn veroorzaakt door bijvoorbeeld een gescheurde leiding. Met behulp van een warmtebeeld camera zijn temperatuurverschillen zichtbaar en kan de lekkage worden gelokaliseerd. Deze lekdetectie methode wordt toegepast bij het vinden van lekken in de cv-installatie, condensatieproblemen en het vinden van warmwaterleidingen.

 

Badkamer lekkage Rotterdam

Lekkage in een badkamer kan vaak voorkomen in de wat oudere woningen van de jaren zeventig. De leidingen zijn dan aanzienlijk aangetast door corrosie of andere schade waardoor lekkages eerder op kunnen treden. Zelf een lek opsporen is mogelijk door de volgende inspecties te doen: controleer de tegels, het voegwerk en het kit werk. Zitten daar misschien scheuren in, zijn er donkere plekken die duiden op schimmel? Dan is het heel goed mogelijk dat daar de lekkage is. Zijn er geen scheuren zichtbaar dan kan je kijken of er holle of losse tegels zijn of ruimte tussen de tegels.

Is de lekkage niet gevonden dan kunnen wij dit met onze professionele apparatuur opsporen. Wij starten in dat geval eerst met een vochtmeting op diverse plekken in de badkamer. Afwijkende plekken worden dan zichtbaar voor nader onderzoek. Een andere methode die wij gebruiken is door het toepassen van een druktest en zo de desbetreffende leiding groep op te sporen. Drukverlies wordt dan snel zichtbaar. Het leidingwerk komt onder druk te staan met water of lucht door middel an een perspomp. Vanuit een oorsprongspunt kunnen we alle leidingen van de badkamer onder druk zetten en de druk meten door middel van een manometer. Als dan vastgesteld kan worden waar de druk langzaam minder wordt, dan is op die locatie de lekkage te vinden. De exacte plek van de lekkage wordt vastgesteld door technieken zoals: endoscopie, kleurstof detectie, gasdetectie, een rioolcamera, akoestiek of thermografie.

Endoscopie

De endoscopie methode kan worden toegepast bij afvoerkanalen, ventilatiekanalen, rookgas kanalen, vijvers en zwembaden. De endoscoop is in staat om juist op die lastig bereikbare plekken te komen en de lekkages te vinden. Dat kunnen plekken zijn zoals een douchebak, ligbad, afvoerbuis of muren. Deze endoscoop is een flexibele slang. Meestal drie meter lang met een doorsnede van acht millimeter. Aan het voorste gedeelte van de slang zit een kleine camera die beweegbaar is in alle richtingen. Met behulp van een monitor kunnen wij zien wat de camera ziet. Bij het ontdekken van de lekkage lokatie wordt deze vastgelegd met een foto. Preventieve inspecties worden ook gedaan met endoscopie. Het is namelijk mogelijk om haarscheurtjes en corrosie in zicht te krijgen met de camera zodat lekkage op die plekken kan worden voorkomen.

badkamer lekkage Rotterdam

Deskundig lekdetectie advies

Heb je behoefte aan een goed deskundig advies van onze specialisten bij lekdetectie Rotterdam, aarzel niet om contact op te nemen. Wij staan klaar met onze vakkennis en adviezen om elk lekkage probleem te verhelpen.

Bel voor een lekkage in Rotterdam snel phone 085 13 04 862

BEL DIRECT