Een lekdetectiebedrijf nodig? Bel direct phone 085 13 04 862!

Lekdetectie bedrijf nodig?

telefoon-icon 085 13 04 862

Snel een lekdetectiebedrijf nodig? KLIK HIER!

Bent u opzoek naar een lekdetectiebedrijf?

Een lekkage in uw huis zoals aan het dak, of op een andere plaats in huis, is niet alleen vervelend maar kan ook veel schade aanrichten. Soms kunt u lekkages zelf makkelijk voorkomen, maar zeker bij lastige plekken zoals het dak, of de muur, is het erg belangrijk om zo snel mogelijk de hulp in te roepen van een lekdetectiebedrijf. Het is namelijk vaak niet makkelijk om de oorzaak van een lekkage vast te stellen. Bovendien zien veel mensen het zelf ook niet zitten om hun dak op te gaan en daar in weer en wind op zoek te gaan naar scheef liggende dakpannen of andere mysterieuze oorzaken van de lekkage.

 

Met wat voor lekkages kunnen wij u helpen?

  • Badkamer lekkage
  • Daklekkage (ook platte daken)
  • Kelderlekkage
  • Leiding lekkage
  • Plafondlekkage
  • Rioollekkage
  • Vloerverwarming lekkage
  • Zwembadlekkage

 

Hoe ontstaat een lek in het dak?

Het probleem van een lekkage is, dat deze vaak meerdere oorzaken kan hebben. Meestal aangericht door diverse soorten weersomstandigheden. Een ander veel voorkomend probleem is dat de plek waar het lek zich openbaart, niet perse de plek hoeft te zijn waar het water naar binnen sijpelt. Vaak zijn de balken en het binnenwerk van een dak niet meer helemaal waterpas en verplaatst het water zich dus eerst. Dat kan het zoeken en vinden van een lekkage erg moeilijk maken.

Behalve de weersomstandigheden speelt ook de vorm van uw dak een belangrijke rol in de lekkage. Zeker platte daken zijn namelijk erg gevoelig hiervoor. Als het vaak regelmatig achter elkaar dooit en vriest, wat in de winter natuurlijk veel voorkomt, kan het makkelijk gebeuren dat de randen van het dak gaan scheuren. Het dakmateriaal zet namelijk in en uit, waardoor het broos wordt en water gaat doorlaten. Ook een verstopte dakgoot is vaak een oorzaak van een lekkage. Bijvoorbeeld als deze niet goed meer afwatert, waardoor het water niet goed weg kan. Stil staand water vergroot de kans op lekkages, zeker bij een plat dak.

Andere plekken op het dak die lekkages kunnen veroorzaken, zijn de kil en het daklood. De kil is de plek waar twee dakdelen in een hoek op elkaar aansluiten. Deze komt vooral voor bij oudere huizen en vrijwel niet bij moderne woningen. Het daklood is een metalen platen constructie die wordt geplaatst wanneer een dak aansluit op een rechte muur. Dit natuurlijk om te voorkomen dat er water langs sijpelt. Ook dit metaal kan vroeg of laat echter gaat roesten of barsten, waardoor alsnog lekkages kunnen ontstaan.

 

Wat zijn de gevolgen?

De gevolgen van een lekkage laten zich makkelijk raden: veel schade. Daarbij geld dat hoe langer de lekkage duurt, hoe groter de schade is. Wanneer u dan ook een lekkage heeft, is het slim om deze zo snel mogelijk op te lossen, of op te laten lossen door een lekdetectie expert. Het probleem met een lekkage is namelijk dat u deze eigenlijk pas merkt als het al te laat is. het water heeft namelijk tijd nodig om door het volledige dak heen te sijpelen. Op het moment dat u aan het plafond ziet dat daar vochtplekken ontstaan, of als er ineens druppels uit het dak vallen, dan heeft het water dus al een hele weg afgelegd en al veel schade aangericht. Vooral het zachte binnenwerk van uw dak, bijvoorbeeld isolatiemateriaal, kan zeer slecht tegen water.

Daarnaast is er natuurlijk de schade aan het dak en het plafond. Het vervangen van een dakpan is meestal niet zo moeilijk, maar het herstellen van de rest kan een zeer kostbare operatie zijn. Voor het binnenwerk bijvoorbeeld, moet een deel van het dak worden opengebroken. Voor het herstellen van het plafond kun je kiezen voor simpelweg oververven bij kleine schade, tot volledig vervangen bij grote en langdurigere lekkages.

 

Lekkages op andere plekken in huis

Behalve aan het dak, kunnen lekkages overigens ook op andere plaatsen in huis voorkomen. Een goed voorbeeld daarvan zijn de muren. Vocht komt namelijk van twee kanten. Niet alleen van boven als het regent, maar ook van onderaf kan water komen. `Opkruipen` heet dit. Zeker als een muur slecht is geïsoleerd, kan het water er doorheen komen en juist aan de onderkant van de muren lekkages veroorzaken. Vaak mondt dit uit in schimmelplekken. Hetzelfde gebeurt ook makkelijk in kelders. Hier kunt u ook last krijgen van omhoogkomend grondwater. Zeker als u op een plek vlak aan het water woont.

 

Wat moet je doen?

Vaak is het niet heel moeilijk om zelf de plek van een lekkage te ontdekken. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door met de tuinslang op het dak te sproeien en te kijken waar deze naar binnen sijpelt. Het probleem is vooral dat het oplossen en het herstellen van de lekkage de meeste mensen boven de pet gaat. Het is daarom vrijwel altijd aan te raden om een lekdetectiebedrijf in de arm te nemen.

Een ervaren dakwerker heeft nou eenmaal veel ervaring en kan in korte tijd de plek ontdekken waar het lek zich bevind. Veel belangrijker is dat hij of zij ook een goede indicatie kan geven van de schade en samen met u een plan kan opstellen hoe de lekkage het beste verholpen kan worden. Wacht er vooral niet te lang mee, want zoals eerder vermeld: hoe langer de lekkage blijft duren, hoe groter de schade en dus hoe hoger de uiteindelijke rekening.

 

Hoe kun je lekkages voorkomen?

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Heeft u bijvoorbeeld al wat ouder dak, dan is het zeker aan te raden om af een controle te laten uitvoeren door een lekdetectiebedrijf. Door middel van af en toe wat onderhoud weet u zeker dat uw dak lekvrij blijft en krijgt u bovendien ook advies over de staat van uw dak. Zo blijft uw dak lekdicht en uw huis droog. En dat is uiteindelijk waar het om gaat.

 

 

lekkage camera

Bel voor een lekkagebedrijf snel phone 085 13 04 862

Call Now ButtonBEL DIRECT